iklan

Followers

Pages

Wednesday, 23 November 2011

Jaga nama baik kita sebagai tuan rumah yang wajib menghormati tetamu yang baik!

Aku copy paste pesanan ini dari fan page facebook Malaysia Football Fans.

"Malaysia Football Fans ingin meminta kepada penyokong bolasepak Malaysia yang akan pergi ke stadium malam ini, tolong jangan buang botol air ke dalam padang/trek, jangan bawa mercun dan paling penting sekali hormati lagu kebangsaan lawan bila dimainkan, ini semua berkaitan dengan imej negara dan rakyat Malaysia. Kita kena belajar hormati tetamu kalau tak nak di copkan sebagai orang yang tiada tamadun. Kerjasama anda amat dihargai."

Jadi.... tolonglah ikut pesanan tu ye! Biarlah orang lain buat benda-benda yang tak baik tu, jangan kita pun nak cari macam diaorang juga. Jaga nama baik kita sebagai tuan rumah yang wajib menghormati tetamu yang baik.

Moga kemenangan malam ni untuk perlawanan bola sepak berpihak pada Malaysia yang melawan Syria di Stadium Nasional Bukit Jalil, 8.30 malam di RTM1.

4 comments:

ummiross said...

betul tu Liza, imej bersih penyokong pun penting..

ir yien 9897 said...

orang malaysia insyallah dapat pikir kan.. mereka semua telah di didik dari kecil..hehehehe

diana said...

betul kak..
kalau imej negara tercalar
apa la pandangan negara luar pada kita kan??
tentu orang akan rasa negara kita tak selamat untuk dilawati sebab rakyatnya yang tak pandai mengawal emosi.

EmpayarUtama said...

Kalau kat rumah mesti jemput masuk dulu