iklan

Followers

Pages

Wednesday, 30 November 2011

Puding taruk oreo... sekali hadap je dah habis!


Perghhh... tak sangka pulak resepi puding marble campur biskut oreo ni dibuat segera oleh si JeBateja selepas aku call wife dia si Gula Hangus pasal ni. Gambar kat atas ni versi JeBateja, hasil dari apa yang anak dara aku, Aishah yang buat. Aishah ubahsuai dari puding yang diaorang selalu jual tu juga sebenarnya.

Versi orang bisnes macam JeBateja dan Gula Hangus tentulah lebih sweet gitu. Kalau nak resepi korang tanya diaoranglah ye. Versi yang anak aku buat memang sedap gilerlah! Terasa kombinasi puding yang sedap tu dengan biskut oreo yang coklat tu.

Sebenarnya ada lagi jenis puding lain yang aku bagitau kat wife Jebateja tu. Puding yang ada campur dengan roti gardenia. Aku bagi resepi cara lisan aje, pandai-pandailah dia nak putar alam resepi tu bagi lagi power sedapnya. Nanti aku tanyakan sama ada dah buat ke belum.

10 comments:

diana said...

wah...
jadi rakan kongsi je la kak liza...
hehehhe

Hanis Azla said...

tgk gambar pun dah nmpk sedap sgt puding tu kak.. nyum2..

Sofya said...

wow nampak menarik....

mas saari said...

tengok pun dah tau sedap! heheheee

AsmaraHafizz@CikGedicks said...

owhh best la..nak tempah bole?..

diana said...

kak liza..
suami kata teringin..
buat satu post resepinya kak...

ummiross said...

terliur ni Liza, sedap sungguh nampak, share lah resepi hik!

Alieza Dayasari said...

sedapnya... macam nikmat jer..
kirim kirm ke sini.. hahaha
singgah2 jap di sini..
usha entry usha iklan.

sitiezahim said...

wahhh lawa blog akak..berseri gitu sama macam puding tuh...ehhehe

jeBateja said...

pehhhhh.....itu trial jer kak....kan dah org mintak resepi.....tak yakin lagik utk di xplore resepinya....apa kata guna resepi si aishah jerk.....tentu gak terbaekkkkk....ahakz