iklan

Followers

Pages

Thursday, 3 November 2011

Jangan menggigil nak SPM ni, Siti dah bagi semangat!


Excited gila 'kakak' dapat bergambar dengan Siti. Sampai kena tegur dengan Siti sebab tangan 'kakak' menggigil masa tu. Gambar masa majlis kahwin Dr. Azman dan Dr. Zahira.

Hari Raya Haji jatuh pada 6 November 2011. Selepas seminggu saja dah mula exam SPM. Selesa ke nak beraya? Memikirkan SPM lebih berdebar rasanya berbanding UPSR dan PMR. Langkah pertama untuk mendapatkan tempat di IPT tu. Tarik nafas dan cuba bertenang untuk semua calon-calon SPM, ibu bapa, guru-guru dan mereka yang berkaitan.

SPM bermula 14 November 2011. Boleh jenguk jadualnya kat ePutra ni.

Aku pun suspen juga sebab anak saudara aku pun bakal menghadapi SPM tahun ni. Anak kakak aku, owner Beauty Farmasi Colour Cosmetics. Tahun lepas abangnya, syukur dah lepas ke UNITEN di Bandar Muadzam, Pahang. Beza umur setahun 4 hari je diaorang berdua tu.

6 November dia beraya dulu, 8 November raikan harijadi ke 17 dan 14 November pulak berjuang untuk SPM. Good luck 'kakak' (panggilan aku pada anak saudara)!! Cucu kedua mak ni.

Asyik study mengadap buku saja pun bosan juga. Zaman aku dulu selalu diiringi muzik Kitaro guna walkman. Sekarang lagi canggih, macam-macam gajet ada.

Tutor TV SPM ada sediakan channel untuk belajar menghadapi SPM. Dengar dan lihat je. Review semula apa yang dah kita baca dan belajar. Belajar dengan lebih santailah kiranya.

Like je page dia kat SINI, ada banyak idea tentang SPM di SITU.

Buat 'kakak', semua ahli keluarga mendoakan yang terbaik untuk 'kakak'. Insyaallah! Usaha 'kakak' pasti berbaloi. Jangan lupa ambil ilmu di Tutor TV SPM.

9 comments:

rebellion said...

haha, best la dia dapat bergambar serapat tu dengan Siti, aku pun nak tapi aku rase confirm kene terajang dengan orang lain kat situ, ekeke. Semoga berjaya dalam SPM

atuk said...

Assalamualaikum Liza

moga keriangan bersama siti akan menjalar ke SPM nanti
moga dipermudahkan utk menjawab semua soalan nanti
amin

Wassalam

mas saari said...

seronoknya anak akak dapat gambar ngan CT!

good luck utk SPM dia nanti..

diana said...

gigil sampai siti pun perasan tu maknanya gigil kuat la tu..heheh...

semoga berjaya kakak..
ada usaha pasti berjaya...

malaysia boleh!!
ekekkekek

Kakzakie said...

Tahun ini ada dua anak saudara kakak akan menduduki SPM juga. Hari Raya Haji ini pun tak balik semuanya...

eh... gambar dgn CT tu cutelah:)

Dinas Aldi said...

Wahhh seronok dapat bergambar tu! Semoga dia berjaya dalam SPM nanti!

jeBateja said...

den nak bergambar SELENA GOMEZ...ahakz...

ummiross said...

Hehe menggigil jugak ye.
Semoga anak sedara Liza dapat menghadapi SPM dengan tenang, moga mendapat kejayaan cemerlang

MaYa MustWany said...

best oo spm.seronok.