iklan

Followers

Pages

Thursday, 26 April 2012

Keluarga sakit, tinggalkan dulu kerja tu!

Bila terlalu memikirkan kerja berbanding keluarga yang sedang sakit. Kerana itu dulu aku sanggup bergaduh nak cuti dengan ex-boss kalau anak aku demam. Kerja penting untuk meneruskan hidup tetapi boleh kita cari ganti jika hilang. Tapi ahli keluarga jika hilang tiada galang gantinya. Janganlah jadi hamba kerja.


Alfatihah... status teman fb aku.

9 comments:

Eera Shera said...

moga kita semua amik iktibar

Daddy Ziyyad said...

Betul..

Ada yg terlampau workaholic...selagi ahli keluarga tak masuk ICU, selagi tu tak ziarah.

~ yus ~ said...

pengajaran untuk kita yang masih punya orang tersayang di sisi kita.

Al-Fatihah untuk arwah

deno said...

time deno masuk icu sbb sakit, kaklong terus balik pagi2 buta drive sorangdari johor ke terengganu... bersykur dikurniakan keluarga yg penyayang..

ummiross said...

Sedihnya kalau macam ni, tentu si ibu menyesal sangat.
Moga jadi iktibar kepada kita juga..

Cik mama said...

Klu anak sakit memg tak kan teng buat keja.. lebih baik balik.. ermm family first.

S..U..D..@..I..S said...

setuju keja boleh cari...adik beradik hilang tak da ganti

Marya Yusof said...

As salam Liza,

Innallillah, Al-Fatihah...

Ajal, maut ditgn ALLAH...

Kdg-kala kita manusia membuat khilaf tanpa disedari...memandang ringan beberapa perkara yg penting & sepatutnya diutamakan dlm hidup... Tentu si ibu rasa terhukum... Sedih saya baca kisah ni... :'(

ummiarissa said...

sebab tu apa2 perkara family come fisrt...ingat beringat sesama kita...jangan pentingkan diri sendiri..al fatihah buat arwah..