iklan

Followers

Pages

Friday, 15 June 2012

Bila anak demam, jangan ambil mudah!

Gambar lama Arif..
Aku masih lagi batuk dan selsema. Demam orang dewasa tak mengapa lagi tapi bila melibatkan anak-anak, hati jadi tak keruan jadinya. Lebih-lebih lagi bila yang demam tu anak aku yang kecil sekali, baru 3 tahun umurnya. Sangatlah merisaukan.

Sejak semalam memang tak dapat jumpa clientlah aku. Semua appoinment telah aku batalkan kerana si kecil Arif demam panas. Nyaris saja dia tak pasif dan masih mahu makan sedikit dan kerap minum.

Bila tak dapat jumpa client, maka blog inilah menjadi sumber pendapatan aku dengan usaha mengambil upah buat blog sejak seminggu dua ini. Alhamdulillah, ada rezeki yang Allah berikan. Terima kasih atas kepercayaan yang diberikan oleh customer.

Moga Arif cepat sihatnya dari batuk, selsema dan demam panasnya. Syukur juga muntahnya cuma sekali dua. Tidaklah teruk sangat demamnya tetapi jika aku jaga sambil lewa, takut nanti makin teruk pula. So... layan ajelahhh.

8 comments:

ummiross said...

Ciannya, moga Arif cepat sembuh. Sekarang ni macam bermusim pulak demam, suami ummi pun demam juga baru ni.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

xpe la kn kak.. anak2 lagi penting kn.. hope akk n arif cepat sembuh ye :)

Rai said...

betul kak..memang tak ambik boleh ambik mudah sungguhpun ada orang kata "ala demam je".. saya still regularly check suhu dia supaya tak terlalu panas..

semoga arif cepat sembuh..

mama tim said...

kak lizaaa.........lama tak jengah sni..

semoga arif cpt sembuh yer..makan ubat tau..

-Sara- said...

harap ariff cepat sembuh ye kak liza :)

Kesuma Angsana said...

betul tu.. kena monitor suhu badan.. get well soon ye!

En. Beyazid said...

http://www.hannanalqudsey.com

armouris said...

terjumpa info ni, pasal demam…. sharing is caring :) - Cara Mudah Redakan Panas Demam