iklan

Followers

Pages

Tuesday, 1 March 2011

Nursyafikahku sayang nak duit aje!

Pagi tadi aku dah bawa kereta aku pegi bengkel. Dah seminggu absorber tu ada dalam kotak di bonet kereta aku. Hajat nak tukar absorber kereta Kelisa aku depan belakang.

Saja je suruh mekanik tu buat allignment juga sebab stereng sudah senget sejak aku ada hantar servis kelmarin. Sampai la ni tak buat2 pun. Asyik tangguh je.

Biasalah bila dah suruh buat allignment ni mulalah depa suruh tukar tayarlah, tayar botak lah, tayar bengkaklah. Aku sengih je... "budget belum ada. kalau next week i suruh u tukar 4 tayar ni lama ke?" Biasalah ayat bodek aku balik. Dengan happynya mekanik tu kata, boleh! "Bagi name card laa...nanti senang i nak call!"... Selamatkan diri dulu sebelum terpengaruh dengan 1001 proposal diaorang walau pun betul. Aku kena check beg duit aku dulu..

So jangan terpengaruh sangat dengan depa ni. Actually memang keempat-empat tayar tu nak kena ganti. Tapi aku kenalah mintak advise hubby aku dulu selaku penasihat tetap maintenance kereta aku.

Bukan apa, clutch plate pun nak kena tukar jugak tu...adoi! Sengkek la aku bulan ni!

Ada sapa-sapa yang cari part kereta, jom jenguk : Res2 Supply

p/s : Nursyafikah tu nama kereta Kelisa aku...he..he..

20 comments:

apisv2 said...

salam kunjungan dan perkenalan;)
dtg dr blog RM;D

blog apisv2

sitiezahim said...

hahaa..kakak saya letak nama kete dia, amar..:)

Lan Bingka said...

kak, tempat letak barang kat belakang tu namanya but..

bonet yg kat depan, yg ada enjin tu..:)

Adzriel AB said...

apisv2 : tq apisv2 sebab datang sini.

Adzriel AB said...

sitiezahim : wah...kelas gitu..

Adzriel AB said...

Lan Bingka ; ha..ha.. suka hati akak je tukar2 nama kan. bila pulak letak barang kat bonet kan..

Hanis Azla said...

ingatkan syafiqah tu anak akak yg manalah pulak.. he..he.. biasalah kak dah pakai keta kena uruskan maitenancenya pulakkan..

-Sara- said...

lahai, ingatkan name anak akak, rupenye name kerete.. haha.. kerete pon ade name ek, hihi :D

Ezal R said...

owh... name kete ke... ngtkn name sape..haha

Daddy Ziyyad said...

Salam perkenalan :)

-ayunya nama kelisa tu..haha
-betul tu, cina kedai kereta ni, kalau boleh segala benda dia suruh tukar...tu sebab kena ada sikit sebanyak ilmu, supaya tak ditipu hidup2

Aku Skema said...

mekanik mmg camtu..tayar je yg dah botak..tapi nnt die ckp mcm2 dah rosak..piston ring dah haus la..spark plug x sedap la..ikut sedap die je..haha

Adzriel AB said...

nama Nursyafikah tu diberi oleh anak akak si Asyikin tu. yg lain2 pulak setuju aje..he..he..

http://sitinurasyikin.blogspot.com/

ummiross said...

hehe nama kereta rupanya, sama dgn nama anak sedara ummi lak...

Azza Firza said...

kereta pung ada nama erk, hahaha

fadhdeela said...

sama la kita kak!!!!! org bengkel tu duk ckp tayar bengkak la leh meletup tgh jln la..huhu dia xtau dlm purse dah tinggal bape inggit jer!! hihi menakutkan jer

meh singgah: Jawatan Kosong..urgent!!

AL-QASSAM said...

Saya xda kereta. tumpang baca je. peace

Adzriel AB said...

ummiross ; sedapkan nama tu..he..he..

Adzriel AB said...

Azza Firza : eratkan kasih sayang dgn kereta..

Adzriel AB said...

fadhdeela : sebab tu kena hati2

AL-QASSAM : tak pe..ada rezeki tu nanti..

CINTA UNTUK KITA said...

ngee:) tak sbr nk ada kereta sndri.. nnti bleh ltk nama gak.. huhu..