iklan

Followers

Pages

Wednesday, 28 December 2011

Cinta yang sangat jijik dan kotor

Curi gambar dari blog Taufiq Ariffin ; "Cam salah je teori aku"


Kena ada ciri-ciri lelaki pilihan adik-adik, wanita-wanita sekelian
Macam ciri-ciri pilihan yang macam mana?
Pertama sekali tak boleh compromised (kompromi), tak bolehlah tinggal solat
Tak boleh! No way! Five times a day kena solat!

Tak boleh kita mencari seorang lelaki yang tak mampu bersolat
No! Cancel! Tak boleh!
Sekiranya cinta dia tak ada,
dia tak cinta kepada Allah yang menciptakannya
Macam mana dia nak cinta kat kita?
No Way!

Cinta yang buta yang betul-betul buta, pekak
dan bisu itu adalah cinta yang berlandaskan nafsu
Itu adalah cinta yang jijik dan kotor

Cinta yang bersulam dengan berpegang tangan
Cinta yang disulam dengan ciuman yang akan mengakhiri dengan zina
Itu adalah cinta yang sangat jijik dan kotor
Itu bukan cinta yang sejati

Pada adik-adik perempuan dekat sini
Jadi selalu kak Dina pesan mana-mana kak Dina pergi
Abang ipar tu sentuh tangan kak Dina pun tak pernah!

Seorang lelaki yang menyentuh kamu sebelum menikah
Tidak menyayangi kamu tetapi menghina kamu!
Kak Dina selalu tweet dekat dalam twitter
Dekat dalam facebook selalu ingatkan!

Orang lelaki yang berani sentuh korang ni sebelum menikah ni dia tak sayang kamu!
Dia hina awak!
Orang lelaki betul-betul sayangkan awak
Dia takkan pegang awak!

Dia akan bawak awak ke rumah dah bila nak bernikah dengan awak barulah dia memegang kamu!
Dengan cara yang halal!

So any man who dare to touch you before you get married.....(lu pikirlah sendiri!)

12 comments:

zati embong said...

bnda yg terang2 x bleh d sisi agama. pergaulan terlalu bebas sgt skrg sbnrnya. plus ramai yg xmampu nk tahan dgn godaan,ape2 kena kuatkan iman.

Zakaria's daughter said...

betul2

Prettywrite said...

betul tu..dia hina sebenarnya bukan sayang..
love wardina..:)

jeBateja said...

ahakz...kita sokong.....kita sokong....kena sokong...nanti lebam mata sebelah lagik...ahakz

Eyrique Ettiqazz. said...

aiiiii x tido lagiiii...tapi bila kita jaga ppuan tu dgn prinsip kita x nak pegang2,dia kata kita kolot n x open minded...Tapi bila kata itu bkn 1 keterbukaan sbb ia hukum Allah...terdiam terus...kita nak jaga hak mereka tp mereka x syg...Mcm mana?

★ aIsyaH ★ said...

i like this en3..^^
thx 4 sharing..sayang saudara ingat-ingatkan..:)

diana said...

kalau dia pegang lempang je..
perempuan kena tegas.jangn mudah diambil kesempatan..

AL-QASSAM said...

Huh.. nak kahwin terus pergi jumpa mak ayah.. mencabar nie..

~ yus ~ said...

setuju sangat! Wardina terbaeklah. Suka dia...:)

Nelly The Strange said...

kesimpulan : kawen dulu ^^

sitiezahim said...

betul tuh...tak yah takut tak kawen kalau dpt suami tak solat..kelak kita yg merana dunia akhirat

Frau Azmir said...

1st time nak komen kat sini, suka dgn entry ni, and setuju sgt2 dgn Wardina, klu kita semua ikut betul ape yg Islam ajar pada kita insyaAllah, tak de pergaulan bebas lelaki perempuan, x de zina, x de buang bayi, and tak de la masalah2 sosial ni... setuju ngan hajar jugak, tak yah la takut tak kawin, main rembat je sape yg ada, asalkan kawin, wlupun dah tau lelaki tu bukan dr kalangan lelaki2 soleh.