iklan

Followers

Pages

Friday, 2 March 2012

Patutlah lampu rumah lip-lap! Ingatkan anak-anak main soket!


Petang tadi kawan aku bagitau ada pencawang TNB meletup dan terbakar di Bandar Baru Bangi. Lokasi berhampiran tempat kerja lama aku di kilang Sony, berhadapan dengan kilang Hitachi Aircond. Betul-betul dekat dengan traffic light. Kalau tak silap aku ada restoran bawah pokok sebelah pencawang ni.

Copy map google dan edit sendiri.. 

Orang lain dah lama tau, aku yang lambat tau...! Katanya pasukan bomba dari Kajang pun datang juga bersama-sama dengan pasukan bomba Bandar baru Bangi. Serius benar bunyinya! Seriau aku...

Nak lagi jelas baca, boleh klik sumbernya di SINI







Bila aku fikir balik, patutlah malam tadi lampu kat rumah aku macam lip-lap dalam 2 ke 3 saat. Cepat ajelah mulut aku tanya ada sesiapa cuba pasang soket ke? Takut ada soket yang rosak, jadi litar pintas nanti bahaya. Ada juga kesannya di rumah aku di Bandar Seri Putra ni.

Jadi aku search info dari teman-teman blogger aku, jumpa :

Putrajaya dan Bangi, blackout semalam
Putrajaya, Bangi putus bekalan elektrik

Ada letupan juga, takutnya sebab melibatkan pencawang elektrik yang besar. Bukan semua kawasan yang blackout pun, kawan aku di Seksyen 7 kata situ ok saja. Syukur tiada melibatkan kemalangan jiwa dan kecederaan. Terima kasih pada anggota bomba yang bersusah payah menyelamatkan keadaan dan anggota TNB yang juga pantas dapat menyalurkan semula bekalan elektrik ke kawasan yang terlibat dengan blackout.

p/s : Betulkan aku jika ada info yang tersilap ye..

7 comments:

sstandsforsuraya said...

eh... sama la kita... liplap utk 2k 3 saat.... meletup kt bangi kt kjg pon terkena kesan nye??? bahaya jgak tue...

zati embong said...

mujurlah xde kemalangan jiwa..

sitiezahim said...

nasib baik takde yg terkorban kan..alhamdulillah

ummiross said...

Tapi masih ada bekalan elektrik ye Liza, nasib baik jugak kan tak bergelap terus..

mas saari said...

ada jugak dengar pasal ni..nasib baik takde apa2!

Dinas Aldi said...

Akak ada baca pasal ni kat online news semalam..

maya diana said...

ya ker?? ramai yg xtau lg ni...leh post sini gak tak?? http://rakanblog.com

from bloggers to bloggers