iklan

Followers

Pages

Tuesday, 21 February 2012

Cara letak motorsikal yang betul, wajib ikut!


Kaizen/improvement/baikpulih yang menarik perhatian aku semasa pergi ke pejabat hubby.

Kelihatan simple tapi menarik bagi aku kerana sudah menjadi habit biasanya kita suka park motor guna tongkat satu. Ini menyebabkan motorsikal menjadi senget sedikit.


Bila senget maka susah sikit orang lain nak parking di sebelahnya dengan susunan yang teratur. Adakalanya susah pula orang lain nak keluar parking, terpaksalah badan pun ikut menyenget.

Rakan hubby, JeBateja mungkin amalkan ni sebab kadang-kadang tu dia merempit dengan motor juga bila ke tempat kerja. Kalau tidak, dengan MyVi comelnya yang berbunyi hon kapal laut itulah.

Ini pulak cara parking yang betul di tempat kerja JeBateja. Wajib follow, kalau tidak nahaslah diaorang tu... he..he..

4 comments:

wanabee said...

setuju benor...
kalau tongkat bagi lurus lagi selamat ...kadang2 pernah terlanggar sebab tumpang lalu je celah2 motor tu..
habis semua jatuh macam domino ...
berganti2 ..sebab semua pesen dok tongkat 1 .. kalau tolong angkat sebiji je larat lah..ini dah semua jatuh... lari je buat tak nampak...
wakakaka XD

next time org bawok motor ni kena amalkan sikap ni ..tak susahkan org ..hihihi

mas saari said...

bagus jugak diaorang buat camni! nampak teratur sikit..

diana said...

lagipun tongkat satu tu senang jatuh..
bahaya..:)

blog-tips-kurus said...

macam 5S. bagus! :-)