iklan

Followers

Pages

Tuesday, 10 May 2011

Terlelap di lampu isyarat


Wall facebook

Macam mana boleh jadi camni? Mengantuk sangat dah. Inilah jadinya bila nak katakan kerja shift malam tidak juga. Tapi kalau dah bekerja dari pagi hingga ke pagi esoknya memang sungguh-sungguhlah mengantuknya.

Masalahnya bila sampai terlelap semasa berhenti di traffic light . Dua kali pulak tu. Bahaya nak oiiii! Itu belum lagi anak tu lahir dah tak cukup tidur beriya sangat. Nanti kalau si baby buat hal malam-malam, lagi pening le.

Mohon janganlah mengantuk semasa kereta tu sedang bergerak di atas jalan raya. Takut aku nak menyebut. Sayangilah diri sendiri dan insan-insan lain yang menyayangi kita.

Inilah anak saudara aku yang rajin dan tekun bekerja sampai terlupa kesihatan sendiri. Abang kepada Hairi yang baru je selamat bernikah pada 30 April 2011 lepas dalam entry aku yang INI.

Inilah hasil-hasil kerjanya yang ada kalanya menuntut masa bekerja yang tak menentu demi memenuhi permintaan pelanggan serta minatnya yang tinggi :

Jangan memandu jika mengantuk apatah lagi semasa tahap mengantuknya serius sampai begini.


11 comments:

Muhaimin said...

Saya pun pernah tertido selama 1 saat semasa di lebuhraya MRR2 kerana terlalu mengantuk huhu..

Hanis Azla said...

kawan saya pernah tertido kat trafic light equatorial bangi tu.. punyalah penat lepas habis kelas malam.. siap pemandu lain kejutkan dgn ketuk tingkap keta dia baru dia tersedar..

Asterisk Boutique Administrator said...

Skrg ni mmg tgh penat betul... pagi tadi pun curi2 tido tiap kali berenti kat traffic light... punyalah mengantuk + penat...

Sofya said...

hish bahaya tu.. kalau pun kerja pun penting tapi ingat lah org tersayang k

shark said...

wow..
abahaya nih..
tp nasib baik ler kt trafic light..
jgn tgh drive wat cmtu udah.

Cik Puan Zura said...

memang bahaya.... ish... sayangi lah nyawa... kalau mengantuk sangat, amik half day... jangan hari2 ngantuk udahla...

xpun minum nescafe sebelum memandu..

Daddy Ziyyad said...

Time tengahari panas terik, bila berhenti kat traffic light, memang senang tertido! Saya banyak kali tido..hehehe..tapi selalunya tersedar sebelum lampu tukar hijau

ummiross said...

Kalau dah letih sangat, memang tak sedar boleh terlelap, tambah cuaca panas sangat sekarang..

diana said...

ramai yang alami kes gini..
saya sendiri pernah tengok
orang tidor sampai kena ketuk cermin nye..
bahaya la..

alongxp said...

saye penah terlelap utk beberapa saat kat highway otw blk johor, lpas dpd tu sy akan copy masuk lagu karaoke,then melalak dlm keta bile blk johor

Eyrique Ettiqazz. said...

terlelap sekejap x pe ,jgn sampai tido sampai tido mati sambil kroh kroh..naya tu..
ade sedara EE yg pernah berlanggar sbb tido masa bwk keta tp x pernah apa2 cuma kereta rosak teruk..selalu jadi sbb dia mmg ada penyakit mcm tu..