iklan

Followers

Pages

Monday, 30 May 2011

Pemandu bermasalah

Selalu orang kata pemandu wanita sering bermasalah dalam hal-hal memandu kereta ni... Cuba korang tengok video ni. Aku dah nak tergelak tengok orang ni nak reverse keretanya. Siapalah yang 'approve' lesen dia ni. Nak aku tolong 'reverse' ke?

Mmmm... alahai! Sia-sia je kereta cantik (cantiklah daripada kereta Kelisa aku yang dah 10 tahun tu!), tapi susah sangat nampaknya nak 'reverse' kereta tu.



Tak pelah... orang tua yang memnadu, memanglah lambat. He..he... Zaman sekarang dah tak boleh nak kira jantina dah untuk kita hakimi cara memandu.

Aku sendiri letih bila ada pemandu yang begini :

- Tukar lorong tanpa signal.
- Setengah jam nak masuk/keluar parking.
- Potong barisan secara sengaja.
- Parking halang kereta lain ; Banyak parking kosong.
- Bergerak macam siput cari parking ; belakang beratur panjang.
- Turunkan penumpang yang halang laluan ; ada je tempat kosong lain.
- Hon panjang pagi-pagi terutama depan sekolah kecuali kecemasan.
- Degil tukar lorong perlahan walau banyak kereta mengekornya di lorong laju.
- Kereta park kat pam minyak, sempat shopping dalam kedai pam minyak tu.
- Suka hati dia parking dalam dua lot parking.
- Ikut rapat di belakang semasa di tol Smart Tag.

Biasalah...masalah yang tak pernah selesai. Sabor aje le!

11 comments:

sarah-najwan said...

satu lagi..pandu kereta mcm mkn angin ptg..kita yg nk cepat ni hangeennnnn!!!!!

dan nak belok kat simpang xbg signal..kita yg dok tggu kat simpang ni pom..hangeeennnnn!!!!

nelly said...

nasib belum ada lesen ~
=p

YanaMIB said...

aduyaii kak..nk gelak sy tgk video tuh...hahaha..sy ingtkan pompuan taw..skali pakcik tua eh yg bwk..ke sy yg slh tgk?? adoi la..lama btol ms dia amek nk reverse..naseb xde kete..hahaha~ =P

Aku Ibu Muda said...

bab signal...geram tu la ngan husband...dia selalu assume driver lain leh baca planning dalam kepala dia... tp selalu nya kat jalan2 kampung je lah, suka suki masuk simpang tak bg signal

smpai kan ada moto penah langgar sebab tiba2 dia belok masuk rumah...dia ingat budak moto tu tau agaknya tu rumah kitorang...

tp sbb silap dia kan, so...keta kemek pon dia buat dek aje...huhhh...geram betul. sebbaik bukan keta wani...kahkahkahh

diana said...

tak bagi signal la paling ramai buat..
setengah org ambik ringan je padahal benda tu melibatkan nyawa org lain..

Daddy Ziyyad said...

saya paling benci spesis kereta yang lembab, tapi saja duduk lane paling kanan..dan juga spesis yang tak tahu sabar, tgk org tgh memotong, di flash light nya dari belakang (high beam)

Fyzal said...

ada satu lagi. Signal menyala nyala tp tak masuk masuk selekoh jugak.

munna said...

asalkan bertimbang rasa dan bertolak ansur insyaALLAH pemanduan kita selamat....

ummiross said...

bermasalah betul nak cari pemandu berhemahkan hehe...

jeBateja said...

kawe mencik tul yg potong barisan kat TOL....mcm nak karate jerk depa ni....

Sofya said...

paling tak suka..
terus keluar ja dr simpang dah tak tengok2 dah keta ka motor dok mai. Pastu slow.. punca orang belah blkg ni..

laki pompuan sama ja..
tapi laki mesti cakap..
ala pompuan patutlah..
tapi bila tgk driver tu kaum sendiri ko diam la plak..herm..