iklan

Followers

Pages

Thursday, 19 May 2011

Tensionnyalah aku hari ni!

Sehari dua ni geram je aku dengan blog ni.... adoiii.. sabar Liza! Nasib baik korang semua ada yang sudi juga datang jenguk blog aku walaupun aku tak berapa nak balas kunjungan orang. Tapi aku tetap ingat korang yang tinggalkan komen, yang follow, yang menyapa aku di shoutbox. Silent reader je yang mungkin tak perasan.. boleh la nak jejak (kalau ada jejak la..) kat 'Stats' atau 'Nuffnang'.

Aku tak boleh follow blog orang..apasal entah. Ada limit ke? Semalam pun bila aku masuk blog orang lain, tak boleh nampak kotak 'follow'. Lesap! Padahal ada aje. PC aku yang mereng gamaknya. Ada sekali tu dekat 'dashboard' kata blog yang aku follow dah 'zero'. Eh! Tiba-tiba pulak 'zero'. Lepas tu merengnya ada semula senarai blog yang aku follow. Aku rasa ni semua pasal blog bengong yang tiba-tiba 'stuck' satu dunia weekend lepas. Nak marah entry hilang, kena republished komen, komen hilang pun dah malas. Masa tu pulak aku tengah 'migraine'.. lantak le.

Nak masukkan iklan lip-lap 'Asterisk Boutique' yang mudah tu pun susah bebeno. Patutnya boleh aje aku linkkan ke photobucket tapi kena reject jugak. Dari semalam aku cuba dan cuba, berjaya akhirnya tukarkan ke kod html hasil dari komen pembaca yang aku jumpa kat yahoo. Sebelum tu cuba tukar kat 'view-source' pun keluar kod yang reject.

Pagi ni aku nampak bloglist aku macam tak kena aje dan berterabur. Nak kena check semula nama-nama kat situ. Kawan-kawan blog aku penting tau. Korang jugalah yang menceriakan hidup aku tahun ini. Cuma tak boleh nak bergurau bertepuk tampar aje le.

Kalau tengok hari ni.. iklan-iklan kat sidebar tu tak menentu saiznya. Jap lagilah edit. Kepala dah sakit.. nak masa dengan pantas untuk anak-anak balik sekolah. Lepas tu nak pergi ambil anak sulung balik sekolah kat Bangi. Rasa macam malas je nak pergi bank bayar hutang. Lambat bayar kena interest pulak nanti. Mana boleh.. bank dah cukup kaya, lagi tambah interest.

Jom Arif! Bawak mama jalan-jalan...Vrooomm..

Apa pun jangan lupa Vote melalui facebook korang :

4 comments:

Muhammad Burn said...

smlm mmg tmpat follower tu buat giler...

pena rozie said...

Semlm jadi jadi mcm ni gak. Tak boleh follow org. Tapi ari ni dah ok.

diana said...

ye ke kak??
saya tak de masalah pulak.
semua ok je..
tapi ada setengah2 blogger merungut bvenda yang sama macam akak ..

Dinas Aldi said...

Arif, bawak acik Dinas sekali! hehehe