iklan

Followers

Pages

Sunday, 8 May 2011

Cara sterika batik yang berkesan


Batik Sarawak ummiross punya ni!

Tadi aku baca blog Jiji Yu. Alamak ada petua best nak gosok baju batik dengan berkesan. Biasanya aku spray je baju tu baru gosok atau guna 'iron stim' je. Memang le licin. Tapi cara yang ini agak unik bagi aku. Pasal tak pernah tahulah gamaknya :

9 comments:

sekamar rindu said...

salam...

tips yg sangat berguna.....tq singgah blog sr

Lan Bingka said...

memang unik.. jangan sampai beku sudah..haha

NUR said...

nak iron baju pun ada caranye yerk..

ummiross said...

Tak pernah pulak dengar petua ni, bagus jugak sekali sekala mencuba.
Hehe siap ada contoh batik lagi, tq so much.

Liza, selamat hari ibu buat ibu Liza dan Liza, semoga diberkati Allah selalu..

Dinas Aldi said...

Nanti nak pi baca, penting tuh! :)

YanaMIB said...

letak dlm peti ais eh??haha...1st time dgr tips gitu..nnt nk cuba aa =)

diana said...

saya tak de baju batik..
kain batik ada la.
suami pun tak minat baju batik..
selalunye orang kerja kerajaan memang kena pakai batik di hari2 tertentu ye kak??.

dyea irdina said...

dyea tak suka gosok baju..jadinya mmg tak de baju batik/sutera...hahhaha pemalas tahap gaban punya ..sik baik soami kije pakai uniform yg tak perlu gosok tiap kali basuh....

Liza @ Adzriel AB said...

sekamar rindu : TQ juga sebab sudi singgah sini

Lan Bingka : boleh buat air perisa batik le.. he..he..

NUR : mesti... iron batik ni leceh sikit kalau tak kena gayanya

ummiross : mestilah.. contoh batik cantik tu

Dinas Aldi : baca kak dinas.. hari khamis kena pakai batik ke?

YanaMIB : mesti cuba, mana tau lebih mudah dari spray air... jgn ada bauk lauk2 lain udah le.

diana : prg kerja kerajaan kena pakai hari khamis rasanya.

dyea irdina : sama je dgn kak liza ni.. malasnya nak gosok baju.