iklan

Followers

Pages

Saturday, 19 March 2011

BEN ASHAARI : AKU SAYANG BLOG INI

Ben Ashaari ajak sayang-menyayang antara blog kat sini!

Banyak blog-blog yang aku sayang ni antaranya Salam Borneo, Hanis Azla, Hidup Biar Sedap, Asterisk Boutique, Dunia Aku Ibu Muda, Eqbal dan banyak lagilah terutama kat blog list aku "Suka Blog Ni" tapi terpaksalah memilih satu untuk entry ni. Kalau ikutkan sayang juga blog Ben yang asyik melekat je kat monitor PC aku ni sepanjang hari tapi ramai sangat pilih Ben, jadi aku pilih yang lainlah pulak.

Aku pilih adik Hanis MY, belajar kat Jepun tapi sejak tsunami dah balik ke Malaysia.
Ni entry terbaru dia : Kenangan pahit...



Bukan sayang blognya saja tapi sayangkan orangnya juga. Walaupun aku cuma kenal dia di blog saja tapi terasa seperti adik sendiri je. Risau betul aku bila tsunami melanda, apa khabar dia di sana masa tu. Berbudi bahasa orangnya dan sangat menghormati orang lain hasil didikan mak ayahnya yang sangat tegas....he..he.. baca ni .Antara restu ibu bapa dan kata hati...

Bila menjenguk blognya terasa seperti aku dapat 'explore' keunikan negara Jepun tu sendiri. Memang meriah dengan gambar. Seronok betul Hanis MY dapat belajar bersama-sama hubby tersayang di sana. Parents pun tak risau ada 'bodyguard' kat sana. Meh! Ronda-ronda dengan Hanis MY! Banyak ilmu diblog dia ni pasal shopping, makanan, sejarah dan macam-macamlah kat Jepun tu. Aku enjoy blog dia sebab baca sambil tengok gambar. Bukan macam blog aku, gambar kurang agaknya.


Aku mula terjah blog dia January 2011 rasanya. Masa tu pun aku baru nak aktif semula.


Dia tak tahu agaknya aku kagum dengan blog dia lebih daripada biasa. Dia cuma tahu aku selalu menjengah blog dia aje. Kadang-kadang leka aku membaca entrynya satu demi satu, seronok mengenali tempat-tempat yang dia pergi. Mungkin sebab aku suka Jepun agaknya. Suka dengan budaya mereka.


Selepas tsunami ni dia ada balik Malaysia. Aku berharap sangat agar dapat jumpa dia.

Apa ye nak tanya dengan Hanis ye?
1. Bila Hanis nak datang ke Bangi?
2. Boleh tinggalkan no handphone di facebook akak? Adzriel AB!
3. Berapa lama balik ke Malaysia?
4. Bila nak up-date semula blog? 4 hari tak ada, rindu!
5. Lepas habis belajar nak dok Jepun lagi ke?

10 comments:

shah-kayrul said...

sama la kak...saya pun suka terjah blog hanis nie...seronok tengok gambar2 hanis kat jepun tue

ummiross said...

Tak pernah lak ke blog ni, lepas ni kena terjah gak ni...

akuwanblur90 said...

singgah sini dr blog segmen BA

cantik bunga matahari.. huhu

Sunah Mohammad said...

ooooooo~~~~~~~~~ da pecah rahsia blog kesayangan!!! hahaha~ kakak hana sakura~~

Adzriel AB said...

akuwanblur90 : ambik le...he..he..

Adzriel AB said...

Sunah Mohammad : ehhh...sayang gak dgn sunah.

lady dayana. said...

nk terjah blog hanis ni eh !

Ujang9897 said...

duk bca blog dia jugak..., =)

bangi..?? duk bangi ek kak

sha said...

singgah sini.. tengok2 jawapan.

solo molo said...

dah dah dah blog mana yang paling dia sayang...