iklan

Followers

Pages

Tuesday, 15 March 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

Segmen oleh Ben Ashaari untuk blogger mengikut negeri. Bolehlah aku menjenguk blogger-blogger di negeri kelahiranku, negeri tempat aku membesar dan belajar dan juga negeri di mana aku mencari rezeki dan meneruskan kehidupan bersama keluarga tercinta.

Aku blogger dari Bandar Baru Bangi, Selangor. Tak jauh mana pun dengan tempat Ben Ashaari di Putrajaya dan Eqbal Zack di Serdang! Setempat dengan merpati dua sejoli si Ujang dan Yana...

Ben Ashaari mohon penjelasan :

1. Sila ceritakan latar belakang anda ...
Wanita yang sudah berkahwin. Bekerja mengikut waktu yang diuruskan sendiri. Boleh refer ke entry ni untuk lebih jelas : "Wanna know me?"

2. Profesion anda sekarang ?
Macam-macam ada.... Unit Trust Concultant, Takaful Insuran, Refinance Kad kredit, On-line business dan yang paling penting penolong pengurus hal anak-anak.

3. Blog favourite anda .. kenapa ?
Blog Ben Ashaari dan Eqbal Zack. Depa berdua ni rajin, matang dan minda positif. Tak mudah melatah dengan kerenah yang menyakitkan hati. Semangat depa kuat untuk maju! Yang penting depa ni konsisten.

4. Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?
Blog yang suka guna ayat provokasi yang boleh mencetuskan pergaduhan yang serius. Tak berapa berkenan juga blog yang sangat slow dan banyak sangat widget sampai nak klik apa-apa yang patut pun asyik terklik widget je. Biasanya aku tegur blog ni elok-elok. Tapi kalau blog provokasi tu aku buat donno je!

5. Impian anda terhadap blog anda ...
Moga glamour dan ramai visitor. Harap aku pun terus enjoy menulis di sini dan korang mendapat idea-idea yang baik untuk diamalkan. Yang buruk tu jangan ikut ye!


p/s : Terima kasih daun keladi kerana sudi membaca...

22 comments:

yanamib said...

pengurus hal anak² kerja paling mulia =P

Elly Jade said...

sye singgah balik kak...tenkiu 4 coming :)
insyaALLAH,hope impian akak termakbul :)

Muhammad Izuan said...

cambest je... bukak lg ke segmen ni.

apislerr said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

apisv2 ikut negeri johor

risa said...

salam satu selangor

no name said...

hai! salam kenal
saya blogger selangor jugak^^

http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

Liza @ Adzriel AB said...

YanaMIB : yana is going to be..

Liza @ Adzriel AB said...

pearl jade : tq dear.. datang2 selalu

Liza @ Adzriel AB said...

Muhammad Burn : jom join sekali

Liza @ Adzriel AB said...

apisv2 : selatan juga

Liza @ Adzriel AB said...

risa : boleh jumpa ni.. he..he..

Liza @ Adzriel AB said...

Hazrina Erin : salam kenal juga

solomolo said...

0rang k0lumpo datang menjengah...
berjiran rupanye...

nadiem sharmz said...

salam..jln2 dari segmen incik BA n folo jugak...

jom jengok cni lak ;;;;

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

Prince said...

hye..salam perkenalan ye...
prince blogger kuala lumpur...
newbiee lagi...
kalau sudi lawat la ke blog prince ye...:)

! Diari-Selebriti-Mama ! said...

hai adzriel jenguk sini lagi..
singgah dari segmen BA.

betul.kalau banyak sangat widget susah pulak kalau tertekan kan?
bagus la teguran membina.


jemput baca

sambal ketuk langkah demi langkah

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/samba-kotuk-omak-den-langkah-domi.html

Liza @ Adzriel AB said...

solo molo : tak jauh pun..20 min je

Liza @ Adzriel AB said...

nadiemsharmz : TQ dear ...i'm coming

Liza @ Adzriel AB said...

pRiNCe : akak nak datang ni..

Liza @ Adzriel AB said...

Diari-Selebriti-Mama : byk widget...meriah mcm bunga api

Kei Seichi said...

salam perkenalan dari orang melaka...
datang dari belog abg ben...
jemput la singgah ye...=)

http://geekzster.blogspot.com/

Liza @ Adzriel AB said...

Kei Seichi : melaka...dekat je.