iklan

Followers

Pages

Sunday, 20 March 2011

PC kena virus lagi

Alamak...terasa panas hati lagi bila PC kena virus lagi ; malware. Entah key apa yang dia delete sampai conflict IP kat PC aku. Kena format lagi le. Dari mana datang virus tu aku tak tau le. Tiba-tiba pagi ni terus bengong.

Format lagi...RM50 kena lagi nanti. Kena pasang antivirus kuat sikit kot. Ada proposal? Aku ni bab-bab komputer ni kurang sikit. Tau guna je. Nasib le ada back-up laptop ni. Screen kecik, tak puas tengok. Jangan ada yang propose screen TV pulak ye. Lebih-lebih pulak.

Adoi..sakit kepala aku!

6 comments:

iz said...

eh,ruginya duit..format sendirila..sayang buang duit bayaq kat si pengformat..huhu,beli cd os,blaja format sendiri..bukan susah un..

Adzriel AB said...

dulu CDnya ada. tapi hilang. format sendiri je. ni dah 2 kali lak nak kena format. kena beli pulak le..TQ for the idea.

arep_lockermonth said...

virus? hum bhye kan~arep nk format sendiri pon x reti jgk~mmg kene antr kedai jugak la kan~

nur said...

@iz - belajar forat sendiri?.. hurm.. menarik.. tapi xpandai..
JOM KE: ALL IN ONE

sha said...

guna antivirus yg ori dan utk cover internet punya. Cth: kapersky Internet Security.

Biar mahal sikit pun, janji pc or laptop kita terjamin selamat dari masalah virus segala macam jenis.. Pishing la, malware la, worm la dan tak igt nk sebutkan apa jenisnya lagi..

Muhammad Burn said...

download jer iso win 7 kat internet. kejap jer nak format. rugi format kat kdai. 50 tu kak. sy leh makan 5 hari. bek blanja sy jer... huhu