iklan

Followers

Pages

Tuesday, 22 March 2011

Keputusan SPM 2010 Esok! Suspen!

Esok keputusan SPM dah nak keluar. Baca entry Kak Jie : Keputusan SPM 2010.

Aku pulak yang rasa suspen semacam je. Suspenlah sebab memikirkan betapa berdebarnya anak saudara kesayangan aku, Hafeez. Hafeez ni anak kakak aku yang juga merupakan cucu sulung mak aku. Aku doakan keputusan exam Hafeez esok sukses. Hafeez dah berusaha sedayanya berserta doa dari seluruh ahli keluarga yang menyayangi Hafeez.

Tahun ni adiknya pula nak exam SPM, Izzati. Aku pun dah pesan dengan Izzati, "make sure girls always win".. he..he.. Maknanya apa jua keputusan periksa abangnya esok, Izzati mesti dapat lebih baik! Aishah pulak nak PMR tahun ni. Lawanlah korang berdua walaupun sorang form 3 dan form 5.

Walaupun cucu yang nak exam, risaunya mak aku macam kitaorang anak-anaknya pulak yang nak ambil exam. Macam dulu-dulu, zaman kami anak-anaknya sekolah. Mak aku memang tak lokek nak bagi hadiah dengan cucu-cucunya.

Anak-anak ni bila pencapaiannya kurang memuaskan bukanlah sebab tak pandai tapi sebab malas belajar. Share kisah belajar dengan korang kat sini : Next week anak2 ada ujian!

8 comments:

Hanis Azla said...

sepupu saya pun ada 2,3 org tggu rslt spm.. saya plk yg berdebar2.. klu ank sendiri nnt lg berdebar kot..

Daddy Ziyyad said...

memang berdebar debar dulu masa tunggu result SPM

my name is Yana said...

yer betul tu..kdg2 suruh belajar tu ade jer alasan dia...sakit perut lapar mcm2 lg...tp kalau tgok dvd ultraman tegak je mata tu...

YanaMIB said...

ye kan..esok je result kuar..ffuhhh..biasa mak mak pn berdebar skali..hehe~ =P

eqbalzack said...

salam.
nnt boleh email alamat & no tel untuk urusan hadiah htr hadiah 3 sponsor tak. email kat : eqbalzack@yahoo.com

p/s: esok sorang anak kakak ambil resul spm juga...paksunya yg risau..hehe

ardinihumaira said...

Goodluck semua:)

farah fauzi said...

dulu maser amik spm saya gi amik paling last..sebab takut nak tgk result...hehe

Fairus Bin Mamat said...

ANAK-ANAKA BUAH ADA JUGAK YANG AMIK SPM..