iklan

Followers

Pages

Monday, 14 March 2011

Korang stress ke?

Terbaca artikel cara nak tangani stress kat majalah. Aku listkan yang simple je ye..:
Komen aku untuk font yang color kuning je!


1.. Kenali punca sebenar stress.
Lagi buat aku stress!


2.. Luah dalam diari.
Aku luah dalam blog. Yang kelakarnya masalah lain tapi cerita yang keluarnya lain!

3.. Catat dalam diari selama at least 2 minggu.
Setahun lebih dah guna blog je! Enjoy!

4.. Belajar bertenang, tarik nafas.
Pi pekena teh tarik sambil borak-borak dengan anak-anak kat kedai mamak je!


5.. Luahkan perasaan pada yang boleh di percayai.
Luah kat blog je macam kat no 2 kat atas tu. Takut salah orang! Macam Hanis Azla kata kat sini!

8 comments:

rohaadam said...

tak meriah hidup tanpa stress..anggap jer stress tu mcm angin..sampai masa berlalulah dia pergi .....:-)

Adzriel AB said...

rohaadam : yessss!! nanti cepat naik kedut kat muka dari sepatutnya.

sw33tdarling said...

blog ni dibaca oleh orang yang kita sendiri takleh kontrol unless kita private kan blog...

so jangan luah direct sgt.. hatibudi manusia kita tak kenal.. nak mencemuh jer keje depa, bkn nak cermin diri sendiri

Adzriel AB said...

sw33tdarling : itu yang suka sharing apa yg berlaku sekeliling kita. buat ikhtibar supaya kita tak buat perkara sama. coz kalau salah org takut jadi worst.

ummiross said...

rasanya makin tua makin kurang stress hee

Adzriel AB said...

ummiross : pasal dah malas nak memikirnya ye.. he...he..

tims said...

stress ni cam dah sebati ngan diri..tiap2 ari pon stress gak..

Adzriel AB said...

tims ; dah lali... itu yg stress pun boleh selamba senyum ye!..ha..ha..