iklan

Followers

Pages

Saturday, 25 June 2011

Banyaknya duit dia.... mintak sikit!


Kalau aku pun rasa nak pengsan juga bila dinobatkan sebagai juara. Lumayan tu hadiahnya... Ratus ribu RM nilai hadiahnya!

Tahniah Sepah kerana berjaya jadi Juara Maharaja Lawak. Dapat RM350K, bahagi tiga pun ada RM100K lebih juga tu! Wow! Banyak tu! Penyanyi, Sarah Raisuddin iaitu isteri kepada Shuib Sepah pun turut menangis kegembiraan. Bingung agaknya mereka kerana tak sangka menjadi juara.

Kumpulan Jozan yang disebut-sebut jadi juara sebelum ini tewas di tempat kedua. Tapi masih lumayan tu... RM250K, pun dapat RM100K lebih juga sebagai depa share dua orang je.

Nabil juga yang tetap sempoi sebab pulun RM150K sorang-sorang walaupun dapat tempat ketiga. Aku suka lawak Nabil yang selalu dengan idea-idea baru dan cantik kesinambungannya.

Tak mengapalah kumpulan Jambu di tempat keempat, dapat RM5oK, dapatlah RM25K seorang bila dah bahagi dua. Boleh buat modal niaga tu. Minda aku fikir nak niaga aje!

Aku tumpang gembira sebab semuanya dapat hadiah-hadiah yang lumayan. Tiada siapa yang tak dapat hadiah malam tadi... berbaloilahkan! Semuanya best-best, cuma rezeki masing-masing yang menentukan kedudukannya.

8 comments:

Syazwan said...

bestnya!!..
saya sokong JOZAN!.

lena tidur semalam.
quote tu saje-saje nak share ngan orang.

Sunah Sakura said...

kayo lahhhhh diorang~ nabil lagi kaya jugakkk sorang2 dapat 150k...

niena shopping2u said...

rezeki ank dia.. :)

ir yien 9897 said...

sepah..rezeki penganti baru...

haah lah kak liza,yien pun mint meniaga, jum kita wat syarikat besaar..hehehheehehe

Shuk_ArChie said...

hmm bertuah sarah... pi honeymoon lagi! hehe... saya sokong duit!

Rozali said...

Assalamualaikum Liza

moga bertambah meriah lagi dlm seni lawak ni

Wassalam

Cik Ton said...

Salam Liza
anak cik ton yang sulung moyok je sebab jozan naib juara.

Mmg sepah dah dijangkakan sebab malam tu pun utk segmen pertama dan kedua tetap konsisten.

Ye la yg untung tetap Nabil sbb duit semua dia yg punya, cik ton pun minat dia.

Hakikatnye memang diaorang dah bagus semua, cuma rezeki aje

kakchik@ella said...

Nabil menang paling besar, kan. 150K dia sorang jer ...hihi.