iklan

Followers

Pages

Monday, 20 June 2011

Sayang! Anda menarik!

Gelihati pun ada bila aku baca email ni. Nasib masuk kat spam box aku. Tersenyum bila aku baca ayat-ayatnya. Tajuk pun tak kalah 'Sayang'! Tak ada kerja agaknya diaorang ni selain daripada suka nak mengganggu orang. Atau mungkin inilah kerja diaorang untuk dapat duit dengan cara menipu.

Aku tersenyum sebab ayat-ayat dalam email ni nampak sangat macam guna 'translation' dari google tu. Ayat tonggang terbalik! Bahasa Inggeriskan terbalik ayatnya. Hati-hatilahkan. Buta hatilah kalau ada yang melayan email seumpama ini.


"Sayang,
Nama saya Florence saya dapati anda menarik dan saya memutuskan untuk sampai kepada anda melalui media ini, saya akan mahu kita tahu setiap lebih baik.saya banyak lain akan seperti anda untuk menghubungi saya itu (email:xxx) Mengetahui bahawa usia, agama dan jarak tidak perkara.Adalah cinta benar bahawa perkara-perkara, dengan harapan untuk mendengar daripada anda tidak lama lagi terima kasih.
Florence.
E-mel saya ... xxxxx

5 comments:

Sal Saari said...

memang mengarut, macamlah manusia sekarang..

Hanis Azla said...

wah.. dah berwajah baru di sini.. cantik dan nmpk segar.. peminat akak lah tu kot.. dengan susah payah dia reka ayat utk akak..

Adzriel @ Liza AB said...

Sal Saari : tak de keje tu..

Hanis Azla : harap loading cepat. ala hanis... biasa dpt email nak kenal, tapi yg ni paling kelakar rasanya.

mas saari said...

dah selalu sgt dapat email camni, ignore kan je!

Amni said...

Saya selalu juga kena tu kak.. tapi saya tak layan.. biarkan aje.. menakutkan aje.. dah tak de kerja agaknya.. haihh..