iklan

Followers

Pages

Tuesday, 19 July 2011

BEN ASHAARI, AKU PILIH 3 BLOG INI KERANA


Nak join kena cepat sebelum 5 petang.. klik SINI

Aku tak sempat join segmen sebelumnya yang tamat pukul 2 petang tadi. Tak mengapalah, join secepatnya sebab lepas ni nak ke pejabat pos, nak pos jamu yang customer order semalam. Sapa mau jamu? He..he.. sempat lagi promote tu!

Segmen Ben Ashaari kali ini nak aku senaraikan 3 blog pilihan dan mengapa aku pilih mereka.
3 blog pilihan tu kena ambil daripada senarai di blog si comel MTT di SINI.

Kalau ada sesiapa nak blogwalking, boleh juga jenguk senarai tu!
Ada 114 blog semuanya...ramainya yang join segmen sebelumnya.

3 blog pilihan aku adalah :

Aku suka gaya bahasa Naz yang matang dan simple. Mudah nak faham bila baca. Dia bersungguh dan menghasilkan entrynya. Pantas juga menyebarkan berita-berita menarik dalam blog dia. Yang pasti blog Naz tak lembab. Aku suka 'passion' Naz dalam berkarya. Ketahui sejak bila Naz aktif dalam blog dan mengapa di SINI.

Ini blog hebat yang ramai peminat tersendiri. Aku jarang ke situ tapi aku suka dengan ilmu dan info berblog yang diberikan. Pun mudah juga untuk aku fahami. Segala macam isu ada di situ. Sehari baca pun susah nak habis, boleh leka melihat entry-entrynya. Bahasanya ringkas dan
jelas, ikuti rentaknya di SINI.

Seorang penulis skrip yang cukup mesra dengan semua orang. Sampaikan MiaLiana.com pun letak wajah Mak Dara sama dalam header blognya. Nama pun penulis skrip, maka cerita-cerita dalam blognya pun lancar je nak faham. Aku sememang sukakan gaya bahasa yang jelas dan mudah. Tak ada selang-seli Melayu Inggeris yang banyak atau singkatan perkataan yang ketara. Kemesraannya terserlah dalam kebanyakan entry-entrynya. Wah! Blog Mak Dara muncul 3 hari sebelum hari lahir aku yang ke 38 (lagi 2 tahun nak 40!).

Sebelah kiri tu Mak Dara bersama Mia Liana di sebelah kanannya

p/s : Ta..ta... nak lari ke pejabat pos dah!

8 comments:

Elih Japahar said...

Nazzue mmg best ! terjah..

Nazzue said...

Tq Kak Liza...sob...sob....:)

Kalamhati said...

nak terjah ni..=)

Niena Pengembara Ilahi said...

:)


takpe.. wat yg ni pn dh kira cukup bagus :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh nak kenal ngan 2 blog lain tu..mak dara dah kenal

Muhammad Burn said...

rajin btl akak join segmen ben. sy rasa la kan, sy sorang je blogger yg tak follow lg ben ashaari ni.

diana said...

saya tak dan nak join segmen ni.buka blog lmbat tadi..huhu

idealogy said...

ok gak blog diaorang..