iklan

Followers

Pages

Tuesday, 12 July 2011

Entry ringkas, kadangkala gambar aje!

Lately aku agak sibuk. Sibuk dengan hal sekolah anak-anak yang bersukan dan ambil keputusan periksa di sekolah. Minda pun tak berapa bagus memikirkan banyak kerja-kerja yang tertangguh. Bukan salah orang lain tetapi salah sendiri yang suka bertangguh.

Sebab itulah bagi mereka yang biasa ke blog aku akan hanya nampak entry yang ringkas, adakala hanya gambar saja. Macam 'wordless Wednesday' pulak!

Idea mencurah sebenarnya, malah banyak juga yang aku letak 'keyword'nya di draft entry blog ini atau dalam note handphone aku. Kadang-kadang aku ambil gambar dengan handphone aku aje.

Hari ini pun kepala agak 'weng' dek sakit kepala yang nak menghampiri migraine. Jadi mood nak menulis pun agak terganggu.

Ada juga yang agak blurr dengan gambar dalam bertajuk 'Kerja Halal'. Aku yakin bloggerMenongkah Arus Kehidupan faham benar dengan gambar ni.

Itulah gambar orang sedang 'solder iron' IC (Intergrated Circuit) pada PWB (Printed Wiring Board) atau papan litar elektrik dalam TV. Tajuk gambar pun 'Mekanik TV', tentulah sedang me'repair' TV. Ia perlu skil yang tinggi untuk buat kerja-kerja ni. Aku pun cuma pandai yang basic aje. Jika tersalah, harap ada yang betulkan penerangan aku ni ye!

6 comments:

kayzie said...

sy pun tgh pening ni kak..pening thn ngntuk..hehe

Daddy Ziyyad said...

kadangkala, memang tak perlu tulis panjang2...especially time busy..hehehe..a picture tells thousand words

nelly said...

blogger sekarang makin tak aktif ..cm nelly ..
=.=

diana said...

saya bertambah2 pening ni kak..
sampai nak nangis dah ni..
saya ni bukan nya sabar sangt orang nya..

Niena Pengembara Ilahi said...

heheeh.. niena perasan gk... tpi ok la, janji sntiasa update :D

Dinas Aldi said...

akak pun pening & bengang tapi dengan bos :(