iklan

Followers

Pages

Thursday, 21 July 2011

Persoalan menarik tentang tukar jantina

Aku tertarik dengan komen KNOWLEE yang aku jumpa dalam entry Bersama Mazidul (wartawan TV 3). Korang baca dan fikirkan sendiri.

Entry hangat terkini dengan tajuk "I baru buat buah dada".


Aku copy paste komen KNOWLEE di sini.
Boleh juga klik entry tu dan scroll ke komennya di bawah entry.

Ini komen KNOWLEE :

"Utk lelaki yang nak jadi perempuan macam ni, kita tanya diorang beberapa soalan:

1) Apa status kromosom? XX ke XY?

2) Alat kelamin tu sejak lahir mmg wujud macam tu kan?

3) Dalam perut tu, ada uterus dan ovari tak?

4) Tiap2 bulan ada menstrual cycle tak?

Kita tgk apa diorg nak jawab. Naluri saja tak cukup bai. Itu sama seperti hasutan Iblis dan syaitan yg sentiasa mahu menyesatkan manusia daripada jalan Allah.

Dan ada org yg pernah persoalkan, bagaimana dgn aurat? Dia dilahirkan 100% lelaki, kalo dia jd begini, katakanlah dia nak solat, dia masuk surau perempuan, habis semua perempuan yg bertudung dlm tu dah terdedah auratnya. Bila dia meninggal dunia nnt, takkan nak suruh orang perempuan mandikan jenazah? Mcm mana nak solat jenazah?

Sebab itulah Allah melaknat lelaki yang menyerupai perempuan dan perempuan yang menyerupai lelaki. Sebab Allah Maha Mengetahui akibat-akibatnya.

Tak payah lah asik suruh Jabatan Agama je yg nak bimbing dia. Org sekeliling dia pun boleh bimbing dia. Yg penting kena la usaha. Bukan setakat pumpang2 je. Kalau parents dia dah tak mampu nak bimbing, imam2 dan ustaz2 di kawasan dia tinggal pun boleh bimbing."

8 comments:

Ct Aja said...

ermm... da elok2 Allah buat still nak ubah jgk...

Puan Kutu said...

takut dengar bab masuk masjid n nak mandikan jenazah tu...

A.s.t.i.n.a said...

ikut naluri semua ingkari....

mas saari said...

betul tu kak...saya sokong komen ni!
kenapa orang ramai nak bantu dia terus terpesong, kenapa tak nak bantu dia kembali ke jalan benar...

ramai yg cakap dia keliru...nak keliru apanya sebab sejak azali dia memang dah dilahirkan sebagai lelaki!

Rozali said...

Assalamualaikum Liza

Subhanallah
mohon jauhilah drp kita semua

Wassalam

Kak Aya said...

dunia dah akhir zaman, macam-macam cerita yang kita dengar sekarang ni.

Ummiross said...

betul kata knowlee tu, setakat ikut naluri, memang banyaklah bisikan syaitan untuk menyesatkan..

KNOWLEE said...

Thank you, Kak sebab print screen komen saya.

Komen berdasarkan logik akal je. =)