iklan

Followers

Pages

Friday, 11 February 2011

Perkara baik tu kongsikan je!

Ada yang bertanya nak share informasi kat sini. Share le mana yg baik, yg tak baik tu buat pengajaran. Harap jangan lupa linknya ; dapat juga kot orang baru nak jenguk2 semula blog aku ni, kot la ada yg sesuai dengan mereka pula.

Entah kenapa suka pulak buat entry tentang anak2 sekarang ni. Suka tengok gelagat diaorang ni! Bukankah anak-anak itu membahagiakan. Mereka bukannya beban kepada kita tapi tanggungjawab yg harus kita tunaikan. Atau kalau ayat yg kasar sikit : kalau tidak jangan buat anak!

Pengalaman kita mungkin tak sama dengan orang lain walau pun kesnya sama. Samalah macam pengalaman PMS - ada orang tu steady je, tak ada pun masalah senggugut ni. Kalau yg pregnant pulak ada yg mabuknya sampai 9 bulan, ada yg bila dah 3 bulan baby dalam perut baru le perasan pregnant. Itulah kita sharekan informasinya sama2.

Tak baik dengki2 dengan kejayaan orang lain... hidup tak akan maju kalau asyik nak dengki aje!

4 comments:

Wan Fakhrul Rin said...

Betul tu. Kee sokong. Pada Kee, kalau ada apa2 yg pembaca mahu copy atau tulis balik dkt blog dorg pun Kee tak kisah. Perkara baik, dikongsi2 ye dak? Sekurang2 nya, kalau dorg sebarkan melalui copy paste skalipun, walaupun org tak tahu, tapi Allah Maha Adil dan Mengetahui.. Dapat gandaan pahala pun dah mencukupi. Tiga perkara dibawa ke dalam kubur, amal jariah, ilmu yg bermanfaat dan doa anak yg soleh. Insya'Allah :)

d_tieah said...

Betul tu..
Kite tak boleh nak fikir orang ni sama macam kite kan?
Setiap org punya lain citarasa n perasan..
Dengki mendengki mmg tak elok..
Biarlah org lain nak buat ape pun, janji dia bahagia..

Latest entry : Lagi Sambungan 5 Masalah Cinta Terhangat

Azza Firza said...

pms, hik, azza steady je kalau pms, setakat nie mabuk tu amsih teda n takut tuk hadapinya bila besaq nnt, ekeke


p/s :oraite, nnt azza inform

Adzriel AB said...

Kee : benda yg baik kira saham akhiratlah jugakan.

d_tieah : betul..tak semua org boleh makan udang...ke situ lak. betullahkan..ada yg alergic.

azza : lambat lagi...belajar dulu..he..he.