iklan

Followers

Pages

Monday, 21 February 2011

Cantiknya bunga!

Bunga Mawar @ Ros

Bunga Tulip...aku suka!


Bunga Melur yang harum

Orang perempuan ni kalau tak suka bunga macam tak sah pulak. Kebanyakannya memang sukakan bunga. Tapi ada juga orang perempuan yang tak berkenan dengan bunga dan ada lelaki yang sukakan bunga.


Bunga Matahari

Ramai juga yang masih mengabadikan nama bunga sebagai nama anak-anak mereka seperti yang biasa aku dengar ; Cempaka, Melati, Melur, Dahlia. Shopping centre yang glamor di Putrajaya tu pun pakai nama bunga juga, Alamanda. Ada juga lagu bunga Bakawali, Bougainvillea atau bunga kertas.


Bunga alamanda


Bougainvillea @ bunga kertas

Jom jenguk Kisah Bunga

6 comments:

Hanis MY said...

akakkkk sy mmg peminat bunga...sukalah entri ni!

Adzriel AB said...

Hanis MY : la.. lupa letak bunga sakura laa..

a kl citizen said...

saya kurang sikit ngan bunga2 ni... suka hijau

Adzriel AB said...

a kl citizen : hijau yg sejuk mata memandang.. banyak keluar idea nak berpuisi nanti ni.

Muhammad Burn said...

sy suka bunga... tp x smua la...

MumMe said...

mumme suka bunga juga...boleh kata smua bunga mumme suka...