iklan

Followers

Pages

Friday, 4 February 2011

Senangkan tetamu nak komen entry

Alhamdulillah, semakin hari semakin ramai teman2 blogger aku. Semakin bertambah juga ilmu blog aku. Boleh kata hari2 aku meronda secara maya ni ; mengenal pelbagai perkara & mengambil ikhtibar (kadang2 lupa semula..teruk betul kan!)

Buat juga blogwalking sikit2 ; nak selalu pun tak larat juga. Takut kerja lain tak selesai. Banyak blog di jengah, banyak jugalah gayanya.

Setiap kali blogwalking, aku memang suka beri komen di entry selain tinggalkan juga jejak di shoutmix. Cuma yg lecehnya selepas komen, nak kena verify kod, nak taip url, email add. Panjangnya. Mungkin ada yg memang nak begitu, mungkin juga tidak tahu ; blog masing2, tentu empunya diri yg tentukan apa yg dia suka atau sebaliknya.

Aku sendiri pun sejak baca tutorial si comel Hana9897 ni tentang window comment, barulah perasan apa kesilapan aku. Terpulang pada masing2...tapi eloklah baca dulukan. Selamat menambah ilmu.

Jom baca tutorial : Life 101: Pop-up Window Comment Memudahkan

10 comments:

DeQdEq said...

betul tu....mmg leceh rasanya bila ada verification word tu....

dari selalu nak komen mungkin sekali sekal jadinya...

Adzriel AB said...

DeqdEq : kalau itu kehendak tuan rumah nak wat camner. tapi kalau ada niat nak ramai visitor, mungkin kena ubah le

DeQdEq said...

tp kebanyakkan yg deqdeq tgk guna verification word tu, blogger baru...jd diorg x tau lgi yg pentingnya menjadi blogger mesra pelawat....

Mknace said...

:) :) :)
lagi simple lagi orang suka
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

Adzriel AB said...

DeqdEq : betul! samalah mcm saya dulu sebab tak tahu & tak faham. bila dah baca tutorial tu secara kebetulan je sebab dah follow dia, baru le tahu. itu yg nak war2kan ilmu2 yg kadang2 org tak cari sebab tak perasan pun dgn masalah ni.

DeQdEq said...

tu la....sebab tu mmg kena rajin cari info dan tips nak tarik trafik dan jadikan blog mesra pengunjung

Adzriel AB said...

Mknace : TQ, moga menambahkan lagi teman blogger kita'

DeQdEq : rajin2 juga, jgn lupa masak...anak nak makan! ha..ha..

ummiross said...

Ummi ni pun tak berapa reti sangat, yang basic2 je boleh,sebab tu blog ummi biasa2 je,xreti nk 'godeh2' sendiri..

Adzriel AB said...

ummiross : samalah kita, belajar sikit2. lama2 pandai le. Macam Arif belajar makan le...mula2 je bersepah.

diana said...

pop up window comment ni memang sangat penting..
terutamanye pada blogger yang cuma pakai broadband je..
line slow kan..
jadi paham2 sendiri lah...