iklan

Followers

Pages

Friday, 15 April 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !



Segmen Ben Ashaari kali ini nak mencungkil rahsia 'kanak-kanak tua' tentang karektor kartun yang paling diminati dan kenapa. Ada sapa-sapa berani nak join? Tak kiralah walau pun aku kanak-kanak kategori 38 tahun, aku tetap nak join juga. Sapa mau klik SINI.

Sebenarnya anak aku Aishah yang mempengaruhi aku. Dia pinjam banyak CD cerita 'Card Captor Sakura' ni dari kawannya. Seronok pulak aku menontonnya dengan anak-anak. Berjangkit juga pada adiknya Asyikin. Gambar kartun ni aku curi dari header blog Asyikin. Comelkan! Inilah Sakura dalam siri kartun 'Card Captor Sakura'. Watak kawannya, Tomoyo yang comel pun aku suka juga. Hobinya suka rakamkan video semasa Sakura bertukar jadi super heroin Card Captor. Aku suka wataknya yang 'sweet' dan comel je bila bercakap.

Sakura jadi header blog Asyikin

Ada satu lagi watak kartun yang aku suka iaitu watak Conan dalam cerita Detective Conan. Kisah penyiasatan yang tak logik tapi jadi macam logik pun ada. Adakalanya boleh membuatkan aku dan anak-anak membuat pelbagai andaian bagi setiap siasatannya. Aishah memang dah hampir hafal jalan cerita Detective Conan ni. Kadang-kadang serius saja jalan ceritanya. Adakalanya lucu juga.



Aku paling tak suka kartun Mr. Bean. Terasa macam lawak bodoh pun ada. He..he.. dah nama pun kartun...ye tak? Begitu juga dengan siri Popeye The Sailor Man. Tak berkenan betul.

Sebab tak suka, aku letak kecik je gambar dia ni.

Dah aku ni perempuan, kenalah jadi super girl. Kalaulah dapat jadi macam Helen Parr macam dalam cerita 'The Incredibles' kan best. He..he.. Mesti cepat aku siapkan kerja rumah sebab boleh capai semua barang dengan pantas. Harap-harap tak ada kemalangan berlaku dalam rumah. Best bila jadi super mom!


Petikan kata-kata aku cilok dari salah web 'mat saleh' INI :

"The Incredibles"
This is a mom that can literally stretch herself to do everything at once. Heck, she can even fight crime will solving a dispute between her kids at the dinner table. Besides her super-human abilities, Helen is like real moms in that not only is she expected to be able to do everything, but she somehow pulls it all off without losing her head. She remains calm during even the most frightening situations, if only not to frighten the kids. Each of her children have individual needs, and she has time during the movie to meet each of them where they are, all the while trying to save the world from an evil fanboy.

Best Mom Moment: After being thrown off an exploding aircraft, Helen and her two oldest children are bobbing in the middle of the ocean. When one child screams, "We're dead! We're dead!" Helen snaps him back to reality. "WE ARE NOT GONNA DIE! Now, you kids calm down or so help me, I will ground you for a month!"

p/s : panjang pulak entry ni ye!

11 comments:

faisal said...

jom jadi budak2..sok ari sabtu banyak kartun..Jai suka detective conan dalam bahasa melayu

http://faisalapardi.com/

Fuuyooh said...

salam kenal.. dtg dari blog abg ben.. har har har

fashah84 said...

segmen ni buat rindu zaman kanak2 ler..;-)

Lulu caldina said...

eheh, terasa seperti kanak-kanak riang kan bila buat segmen ni..

Nazurah Mohd Noor said...

terbang dari blog abg Ben (:
*rinduuuuu zaman kanak kanak .

Luna said...

ekekekeke... sy tetap suka sin chan dgn spongebob.. hehehe. guling2 lompat2 lawatan balas...

m y z . z i e m a said...

singgah sni from blog abg ben :) bila tgok gmbar2 kartun ni, rindu pulak zaman kanak-kanak kan ^____^

ske lah jugak tgok mr bean kalau time dah bosan sgt wpun cte tu mcm bod** sikit. haha.

ummiross said...

datang ziarah super mom...

Sasa Al-Sharif said...

suka dgn conan dan mr bean tu :)

spongebob pun kadang2 best jgk. watak jujur yg lucu

(One) SiTi* said...

comel kartun2 akak ni.... teruskan minat kartun..
macam housemate saya,
minat giler ng kartun...
amek yang baik dari kartun...yg buruk, kita tinggalkan

Dinas Aldi said...

comelnya si Asyikin tu!

akak suka tengok gambar the power puff girls tapi sirinya tak pernah tengok, hehe