iklan

Followers

Pages

Friday, 1 April 2011

Matinya tidak disedari. Kesian!!


Arif tak perlu lesen!

Lesen memandu korang dah renew ke?? Aku rasa mesti ada antara korang yang pernah terlupa nak renew lesen memandu masing-masing. Parah betul kalau terlupa sampai berbulan-bulan.

Aku pun pernah juga sekali terlupa, terlewat 3 hari aje. Masa tu tahun 1998. Yang bestnya aku minta 'office mate' aku tu tolong renew bila dia kata nak pegi pejabat pos. Tiba-tiba kalut dia check wallet dia "Eh! Saya punya lesen hidup lagi ke dak ni?". Huuuu...alooooh! 3 bulan dah mati lesen tu abang Ameed!

Petang tadi hubby aku pulak buat lawak. "Mama! Tadi RHB call kata lesen ayah dah mati!". Mungkin pegawai bank tu perasan sebab masa hubby nak mohon loan kereta dulu dah tentulah kena submit copy lesen memandu. Semangat nak kereta baru! Bila aku tengok, tarikh matinya 1 Mac 2011 lepas. Sebulan bawa kereta (baru) tanpa lesen. Nasib tak jadi apa-apa.

Cer tengok lesen korang! Ok lagi ke tidak??

5 comments:

Reena said...

sbb excited bwa kete baru mmg mcm tu..kihkihkih...lesen sy mai 14/3...sedar die mti sminggu lpas tu...smpai la ni x renew lgi..heheh

Anati Soki said...

lesen anat P lg 3bulan nk habis.. excited dah ni.. hhehehehehe...

ummiross said...

Hehe betul kata Reena tu, excited bawa kereta baru tuu..

diana said...

dah tengok.hari ni dia mati..
tapi kemarin suami dah pi perbaharui..
hehehhe

Cik Puan Zura said...

lagi 3 hari lagi nak mati lesen...hehehehe....