iklan

Followers

Pages

Thursday, 28 April 2011

Yang! Dah vote mama belum?



Malam tadi aku tanya hubby... "Yang! Dah vote mama belum?". Hubby kata "abang tak pandai la...". Hishh... itu je le jawapannya, tak pandai! Kita ni kalau tak pandai tu belajar le. Kalau tak sampai bila pun tak pandai. Bila pulak korang pandai baca ABC kalau tak belajarkan.

Tak pandai, tak reti, tak sempat, lupa.... alasan orang nak mengelat tak nak buat le tu. Samalah aku pun kadang-kadang ada juga penyakit tu. Kalau agak brutal aku jawaplah.."Malas!".

"Login facebook tu macam biasa dulu yang!" gesa aku kat hubby. Klik SINI!

- Scroll cursor bawah sikit. Klik perkataan 'facebook' to vote... klik pulak 'allow'.
- Taip dua perkataan yang senget-senget tu.
- Klik 'Vote'

Haa..kan dah siap! Gitulah aku mengajar hubby aku vote blog aku malam tadi. Manja betul!

Hubby : Mama dapat nombor berapa?
Aku : Alaaa... nombor 57. Favorite number tu yang!
Hubby : Banyaknya?
Aku : Oklah tu. Macam le blog mama bagus sangat. Blog glamour Che Det pun rank 64.
Hubby : Saper nombor 1?
Aku : Ben Ashaari le, berlawan dengan blog Anwar Hadi. Blog Yuyu pun tak padan dengan kecik kuat sungguh mengejar.
Hubby : Oooo...
Aku : Bagi rank mama up sikit. Eh! Blog Eka pun rank 61 laa.. Eka ni kawan Waqi (anak saudara aku sebelah hubby). Mama kenal dia kat blog, lepas tu baru tau kawan Waqi. He..he.. terer gak mama ye yang? (perasan) Tak pe lah yang! Kalau mama menang nanti ramai pulak yang tersedak! Menangis Ben Ashaari tu nanti! Seronok tengok ada juga yang sudi vote blog mama ni.

Tersengih ajelah hubby aku dengan perangai gila-gila aku ni. Pagi tadi tengok ada 'UP' sikit rank jadi 49. Itu bukan tentu pun. Kejap naik kejap turun ranking tu. Syok tengok gara-gara suka tengok nomborlah ni. Korang dah undi aku ke belum? Belum? Klik SINI!

8 comments:

ummiross said...

waa kira terer jugak ni, ummi dah vote dah...good luck

Daddy Ziyyad said...

heheheh..lepas ni jangan lupa suruh semua ahli keluarga, jiran jiran vote sekali....

Hanis Azla said...

alamak kak.. saya pun belum vote lagi.. kat ofis tak boleh masuk FB.. kat rmh smlm lupa pula.. InsyaAllah.. nnt saya tlg naikkan rank akak tu yer.. caiyok kak..

Liza @ Adzriel AB said...

ummiross : muahhh ummiross

Liza @ Adzriel AB said...

Daddy Ziyyad : itulah.. kak liza ingat nak letak banner kat taman..ha..ha.. melampau la daddy ziyyad ye!

Liza @ Adzriel AB said...

Hanis Azla : ehhh... sempoi je hanis. bukan wajib pun seronok2 je.

diana said...

hari ni baru saya pandai vote..
tu pun sebab ada orang ajar..
nanti kita vote kak liza..

saya tak join benda ni..
sedara ada jugak suruh
tapi memikirkan niat dan masa terus
saya batalkan je la..

fadhdeela said...

akak...deela dah vote!!! sori kak xsempat nak wat blowalking skrg..ngah bz sgtt :(

Meh sini: Jangan Ganggu Hidup aku!!