iklan

Followers

Pages

Wednesday, 20 April 2011

Jangan marah! Bergurau je!



Hidup ni seronok bila ada gurau senda. Terasa ceria ajekan. Tapi kadang-kadang gurau boleh bawa duka bila terlebih gurau. Tak kiralah bergurau dengan percakapan atau perbuatan.

Nak bergurau pun tengok keadaan juga. Adakalanya hal tu tak serius pun tapi dek kerana keadaan masa tu tak sesuai boleh jadi ada yang terasa hati pula. Maaflah kalau ada yang terasa hati dengan aku di blog ni. Sungguh tak seronok bila ada yang terasa hati gara-gara terlebih gurau atau tersilap bergurau.

Ramai juga yang memang jenis suka terlebih gurau yang kadang-kadang aku rasa nak 'hempuk' je. He..he.. 'hempuk' serupa macam nak pukul sekuat hati tapi manja-manja gitu.. Eee... geram betul. Orang serius dia boleh buat lawak pulak.

15 comments:

cik ewun said...

agree kak
hehe

akk im pollow u ;)
hope sudi terjah blog kiko yea ;)

ewunyukiko.blogspot.com

kiss iklan akk semua :D

Hafzan Sarah said...

ya hidup kena ceria..tak gurau tak best la..
gurau yg rasa nk bg hempuk ni org klate paggil gura bewok..huhu

Liza @ Adzriel AB said...

cik ewun : TQ dik...akak dah lama follow kan.. he..he

Liza @ Adzriel AB said...

Hafzan Sarah : Oooohhhh.. bakpe bewok gok yg kene.. *(^_^)*

Eyrique Ettiqazz. said...

bergantung penerimaan orang terhadap gurau tu.kalau dia ambil mudah,x de bengang sgt..kalau do hari2 pk,dendam sampai mati mau kot..

Liza @ Adzriel AB said...

Eyrique Ettiqazz. : betul tu... ada yg super sensitif x boleh nk maaf.

Black_roses92 said...

huhu..semalam baru kena. member gurau tapi sebab memang ngah mood tak berapa ok. terus la sy terasa ht.

Liza @ Adzriel AB said...

Black_roses92 : kena dok diam2 dulu..tarik nafas bagi lega marah tu. malangnyalah member tu ye.

diana said...

hahahha..
ni lepas geram kat sapa ni?/
mungkin sebab sebelum ni dia tak pernh tengok kita serius kot..
tu pasal dia melawak dalam apa juga keadaan..:p

Liza @ Adzriel AB said...

diana : adalah tadi tersentap sikit. sikit je.

ummiross said...

betul tu Liza,bergurau ni menambah ceria, tapi kalau dah over sampai mengguris perassan tu tak patutlah kan,gurau pun ada limit nya jugakkan..

nelly said...

buat lawak tu boleh hilang stress ~

Hanis Azla said...

yg penting kena pandai pilih tempat utk bergurau kan kak.. comel aje anak2 akak tu..

Daddy Ziyyad said...

Saya pernah baca pantun lawak ni:

Tak boleh gurau, pergi surau!

~haha..

Tapi kita kena tahu batasan gurauan..lebih lebih lagi bila kita MENULIS..sebab gurauan melalui penulisan ni, mmg mudah disalah sangka.

kyo_9 said...

xleh gurau, p surau?
huhu.. melawok melawok melawok.. ;p